vrijdag 19 juli 2013

Porknokkers Nieuw Koffiekamp willen voor maandag 22 juli oplossing van overheid

Geen oplossing, ‘dan gaan we ze verrassen’

19-07-2013


Paramaribo - De kleinschalige goudzoekers uit het dorp Nieuw Koffiekamp in Brokopondo, die woensdagavond door IAmGold/Rosebel Gold Mines NV uit hun ‘Roma’ goudput zijn verdreven, wachten tot maandag op een oplossing van de overheid. 

‘Als er geen oplossing komt dan mogen ze weten dat we ze gaan verassen, want wij zijn deze situatie van onderdrukking beu’, aldus Dennis Pryor. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 19 juli 2013.

De groep zegt zich klaar te maken om te strijden voor haar brood. ‘Als mensen voortdurend worden onderdrukt dan gaat de situatie eens escaleren’, zegt Pryor

Het gebied waar de goudzoekers uit werden verdreven, ligt binnen de concessie van de Canadese multinational. Arsino Libreto zegt dat de goudwerkers verenigd in de organisatie Makamboa toestemming hadden om te werken in de ‘Roma Pit’.

Zij vermoeden dat het bedrijf of de Commissie Ordening Goudsector hen niet gunt om vooruit te komen. ‘Zodra die mannen horen dat we geld maken, komen ze ons verjagen. We laten ons niet verdrijven uit ons dorp, want bijna alles is ons al ontnomen in ons eigen leef- en woongebied. We kunnen niet planten, niet jagen en nu ook ons brood niet verdienen’, zei een goudzoeker gisteren tijdens een ontmoeting in het dorp met ABOP-Assembleelid Ronnie Brunswijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten