zaterdag 5 april 2014

NOS besteedt aandacht aan vernietiging Brownsberg Natuurpark door illegale goudzoekers

NOS-correspondent Boerboom trekt met Erlan Sleur natuurpark in

05-04-2014


Hilversum/Paramaribo - Eén van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Suriname, natuurpark Brownsberg, wordt bedreigd. In de grond zit goud. En dat trekt illegale goudzoekers aan.

Die graven hele stukken park af en de overheid doet weinig tot niets om de natuur te beschermen.

De Nederlandse NOS-correspondent in Paramaribo, Harmen Boerboom, trekt naar het natuurgebied met Erlan Sleur, die in 2012 voor het WWF Guianas vanuit een helicopter foto's van het gebied maakte, die werden opgenomen in een fotorapport.
Noot:
Eindelijk Nederlandse media-aandacht voor de vernietiging van het Brownsberg Natuurpark door illegale goudzoekers. Jammer dat NOS-correspondent op pad is gegaan met vermeend milieuactivist Erlan Sleur, die helaas zichzelf belangrijker vindt dan hetgeen waarover wordt gesproken, namelijk de vernietiging van de unieke Surinaamse biodiversiteit.
Boerboom had de korte oppervlakkige reportage ook alleen kunnen maken, omdat Sleur feitelijk weinig zaken weet te melden die u en ik ook weten. Kortom, weinig onthullend, maar natuurlijk wel goed dat de NOS hier eens aandacht aan schenkt. Hopelijk krijgt dit item een zogenoemde follow up met wat meer aandacht bijvoorbeeld voor het gebruik van kwik in het binnenland door goudzoekers........en de gevolgen daarvan.
Het zou alsdan overigens aan te raden zijn voor de NOS om in plaats van de 'deskundigheid' van Sleur gebruik te maken van de echte deskundigheid van biologen als Jan Mol of Paul Ouboter....
Overigens uit dit artikel en andere artikelen op dit blog blijkt, dat de overheid en ook zogenoemde/zogenaamde natuurbeschermingsorganisaties al jaren op de hoogte zouden moeten zijn van de aanwezigheid van illegale goudzoekers in het natuurgebied....... en tot de dag van vandaag wordt niets ondernomen om dit gebied te beschermen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten