zaterdag 20 januari 2018

Minister Dodson: 'Scalians op stuwmeer ruimen kwikresten op'

Ongeloofwaardige bewering volgt pas dagen na publiciteit over de scalians.....

Waarom heeft Dodson niet een en ander bekendgemaakt op het moment dat hij, waarschijnlijk, de eigenaren van de goudpontons opdracht zou hebben gegeven kwik te verwijderen...?


'Wij zullen niet tolereren dat mensen in de goudsector over de schreef gaan', stelt minister van Natuurlijke Hulpbronnen Regilio Dodson vrijdag 19 januari 2018, aldus het Nationaal Informatie Instituut. De minister reageert nu pas op berichtgeving over scalians die actief zijn op het stuwmeer. 

Minister Dodson beweert, dat de scalians geen werkzaamheden uitvoeren zoals dat beweerd wordt. 'Ze zijn het niet aan het vervuilen, ze ruimen integendeel de kwikresten op', aldus de toch wel ongeloofwaardige uitleg van de minister, over welke uitleg hij kennelijk dagen nodig had om mee naar buiten te komen.

De bewindsman stelt, dat de vier scalians sinds december op vier verschillende locaties in het Stuwmeergebied het kwik aan het zuigen zijn uit het water. Door het zuigen en verwerken van de kwik laat de scalian vuil water achter. Dit hoeft geen probleem te zijn, aangezien het water zichzelf weer reinigt.

Waarom Dodson niet een en ander heeft bekendgemaakt op het moment dat hij, waarschijnlijk, de eigenaren  van de goudpontons opdracht zou hebben gegeven kwik te verwijderen, is een groot vraagteken. Een vraag ook vandaag, zaterdag 20 januari, in de Ware Tijd gesteld door milieuactivist Erlan Sleur. 'De minister had kunnen scoren door alles netjes wetenschappelijk uit te leggen en de milieuvoordelen aan te halen. Maar nee, het moest stiekem en tussendoor heeft hij zelfs ontkend dat er scalians op het stuwmeer werkzaam zijn.'

'Ga je sedimenten waar slapend kwik inzit omwoelen, dan maak je het fijner verdeeld wat het reactieoppervlak super vergroot met als gevolg dat er meer methylkwik zal worden aangemaakt dat door vissen wordt opgenomen.' Hij ziet scalians overigens niet zo snel kwik opruimen, omdat de dure ondernemingen daardoor juist alleen verlies zullen lijden. 'Dus het verhaal van Dodson rammelt van alle kanten.'

De groene kleur van het water is volgens de bewindsman niet het gevolg van de werkzaamheden van de scalian, maar van algen.

Sleur: 'Hoe kunnen we deze minister nog geloven? Deze man moet zich diep schamen voor alle leugens die hij de afgelopen vier weken heeft verteld. Telkens verandert hij zijn verhaal. Deze man is een pathologische leugenaar aan het worden. Ik kan er niks anders van maken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten