zaterdag 2 maart 2013

Suriname laat zich zien op internationale mijnbouwconferentie in Canada

Commissie Ordening Goudsector ook in Toronto vertegenwoordigd

02-03-2013

Suriname zal zich voor het eerst presenteren voor de internationale mijnbouwwereld in Toronto, Canada. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en president Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank zullen een internationale bijeenkomst bijwonen van 3 tot 7 maart, zo heeft het ministerie gisteren, vrijdag 1 maart 2013, laten weten in een persbericht..

De Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC) is goed voor meer dan 30.000 bezoekers uit de mijnbouwwereld. Er wordt een Suriname-Dag gehouden op de conventie om potentiële investeerders aan te trekken, zegt minister Hok.

'Suriname staat aan het begin van een nieuwe, grote ontwikkeling op het gebied van de mijnbouw. Of en hoe wij als natie daaruit voordeel kunnen halen, zal afhangen van de manier waarop wij weten in te spelen op de kansen die zich voordoen', aldus Hok.

Het gaat om een nieuwe benadering voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector, 'die tot nog toe afhankelijk was van het initiatief van de investeerders zelf.” In de nieuwe benadering kiest Suriname er zelf voor een actieve rol bij het aantrekken van investeerders en richting te geven aan de ontwikkeling van deze sector.

'De aangetoonde voorkomens van delfstoffen in Suriname blijven in hoeveelheid en mogelijk in aantal achter bij vele landen in de wereld', stelt de NH-bewindsman.

Naast minister Hok en bankpresident Hoefdraad zijn er ook presentaties van enkele buitenlandse bedrijven die in het land opereren. Het hoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en een vertegenwoordiger van de Commissie Ordening Goudsector maken ook deel uit van de delegatie.

Suriname verzorgt zondag van een uur tot half vijf 's middags een bijeenkomst waar Hok en Hoefdraad in gaan op actuele ontwikkelingen in de Surinaamse mijnbouwsector en zullen trachten investeerders aan te trekken. Naast de inleiding van beide heren zullen IAmGold, Newmont, Reunion Gold Corporation, Canasur Gold Ltd. en Hunter Bay Minerals laten zien wat zij doen in Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten