vrijdag 17 mei 2013

Helikoptercrash bij Benzdorp in concessiegebied, Lawagebied, van Nana Resources

Piloot loopt beenfractuur op 

Toestel zou goud hebben vervoerd

17-05-2013


Paramaribo - Een eenpersoons helikopter is vanmiddag, vrijdag 17 mei 2013, neergestort in de omgeving van de goudwinningsnederzetting Boewese te Benzdorp, in de concessie van NaNa Resources. De piloot heeft een beenfactuur opgelopen.

'Hij is voor behandeling overgebracht naar Maripasoula in Frans-Guyana', zegt woordvoerder Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname op Starnieuws.

De politie van het district Sipaliwini kreeg de melding om 13.00 uur binnen en zal zich ter plekke oriënteren.

Henk Naarendorp van NaNa Resources - en directeur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken - zegt dat de piloot alleen in de helikopter zat.

'Het gaat om een particulier die werk voor ons doet. De situatie is niet dramatisch', aldus Naarendorp. De helikopter behoort niet toe aan NaNa Resources. Volgens het Dagblad Suriname Online was de helikopter belast met het vervoeren van goud. De helikopter staat niet geregistreerd in Suriname en is afkomstig uit Frans-Guyana.

UPDATE zaterdag 18 mei 2013: De Ware Tijd Online bericht, dat de piloot de Fransman F.D. is, general manager bij het goudbedrijf NaNa Resources. Het vermoeden bestaat dat hij de motorkap van het toestel niet goed had afgesloten voordat hij opsteeg. Op een hoogte van ongeveer 500 meter ging de motorkap open. De helikopter verloor hoogte en stortte neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten