zaterdag 20 juli 2013

Asabina (BEP) wil tijdelijke werklocatie goudzoekers Nieuw Koffiekamp in concessiegebied IAmGold

'Die jongens kunnen nu niet werken, maar moeten wel hun gezin onderhouden'

20-07-2013


Paramaribo - Zolang de overheid nog niet zover is met het beschikbaar stellen van eigen concessies voor de kleinschalige goudzoekers van Nieuw Koffiekamp, moeten ze op een andere plek de ruimte krijgen hun werk te doen. Het ligt voor de hand tijdelijk om grond in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines beschikbaar te stellen, stelt het Assembleelid Ronnie Asabina van de BEP vandaag, zaterdag 20 juli 2013, in de Ware Tijd.

Dat is de oplossing die hij ziet voor de goudzoekers die afgelopen woensdag door de politie en anderen met harde hand van de Rosebel/IAmGold-concessie zijn verwijderd.

Asabina was net als zijn collega Ronnie Brunswijk van de ABOP donderdag in Nieuw Koffiekamp om met de boze goudzoekers te praten.

De overheid heeft de goudzoekers van Nieuw Koffiekamp achtduizend hectare in het vooruitzicht gesteld waar ze een concessie kunnen aanvragen om daar volledig legaal hun werk doen. Het probleem is echter, dat de overheid nog niet zover is, maar Rosebel/IAmGold wel is gestopt met het gedogen van de porknokkers in hun mijn.

‘Die jongens kunnen nu hun werk niet doen, terwijl ze wel hun gezin moeten onderhouden. Daarom moeten ze voor de time being een tijdelijke werklocatie aangewezen krijgen’, aldus Asabina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten