maandag 10 februari 2014

Porknokkers hebben Roma in IAmGold concessie verlaten

(Bron kaart: IAmGold)
Zware eenheid politie en leger niet in actie

10-02-2014


Paramaribo - De kleinschalige goudzoekers uit Nieuw Koffiekamp, die in de Roma goudmijn in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines N.V./IAmGold aan het werk waren, zijn gisteren uit gebied vertrokken.

Een zware eenheid bestaande uit politie en militairen was reeds instelling gebracht om het gebied te ontruimen als de porknokkers Roma niet zouden verlaten. Vanaf de controlepost op Klaaskreek was de beveiliging opgevoerd, zo bericht vandaag, maandag 10 februari 2014, de Ware Tijd.

Samen met de overheid en het bedrijf is overeengekomen dat de gouddelvers in de gebieden 21 en 22 mogen werken, die ook tot het concessiegebied van de multinational horen. Verder is afgesproken, dat de weg naar Atjoni om gebied 14 te bereiken zal worden aangelegd.

Dit alles is gisteren gepresenteerd tijdens een krutu in Nieuw Koffiekamp met president Desi Bouterse, de ministers van Defensie en Justitie en Politie, de korpschef van he Korps Politie Suriname, de bevelhebber, de hoofdkapitein van het dorp, de districtscommissaris en volksvertegenwoordigers uit Brokopondo.

Het staatshoofd drukte de gouddelvers op het hart zich te houden aan de gemaakte afspraken. ‘Het is een plezierige dag. If un no hori unu na den afspraak a prisiru o pori.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten