woensdag 16 april 2014

Porknokkers Nieuw Koffiekamp nog steeds niet aan het werk in nieuw toegewezen werkgebied

IAmGold wacht op ministerie van NH voor aanleg weg naar werkgebied

Dreigt weer een escalatie rond Nieuw Koffiekamp.....

16-04-2014


Paramaribo - Goudzoekers van Nieuw Koffiekamp zullen waarschijnlijk niet binnen de afgesproken tijd in hun eigen werkgebied aan het werk kunnen. Rosebel Gold Mines/IAmGold is nog niet gestart met de aanleg van de weg naar het aan de goudzoekers toegewezen terrein. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 16 april 2014.

De Canadese goudmijnmultinational had samen met de goudzoekers en president Desi Bouterse op 7 februari besloten, dat de lokale mensen nog drie maanden goud mochten zoeken in de concessie van het goudbedrijf. Er was toen afgesproken dat Rosebel Gold Mines/IAmGold de lokale goudzoekers zou helpen met het aanleggen van een weg van veertien kilometers lengte.

‘We zijn al naar het gebied gegaan en hebben hierover een studie gedaan. Als we nu een weg moeten aanleggen, zal dat zes weken duren’, stelt Sharmila Jadnanansing, manager van legal en corporate affairs van Rosebel Gold Mines/IAmGold.

Of het bedrijf de Koffiekampers meer dan drie maanden gaat tolereren in haar concessie is onbekend. Jadnanansing verwijst naar de afspraak van drie maanden. Zij stelt verder, dat de Rosebel Gold Mines/IAmGold op 16 maart een brief heeft gestuurd naar het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, dat groen licht moet geven om te starten met de werkzaamheden. Het goudbedrijf heeft echter nog geen reactie gekregen van het ministerie.

De manager vindt niet dat de overheid laks is, ze weet namelijk dat die bezig is de zaak aan te pakken. Volgens Jadnanansing zijn de kosten begroot op 500.000 Amerikaanse dollar.

Owen Pryor, voorzitter van de lokale goudzoekersorganisatie Makamboa, wenst nog geen commentaar te geven aan de krant. ‘Wij gaan woensdag vergaderen en zullen de pers daarna te woord staan.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten