vrijdag 23 mei 2014

Dodelijk slachtoffer bij gewapende overval op goudzoekerskamp te Tosokreek bij Godo Olo

Zo'n zes a zeven zwaar gewapende mannen overvallen goudzoekers

Dorpelingen en niet politie openen klopjacht op overvallers

23-05-2014


Paramaribo - Er is vandaag, vrijdag 23 mei 2014, rond het middaguur een dode gevallen bij een roofoverval op een goudzoekerskamp te Tosokreek in de omgeving van Godo Olo, in het district Sipaliwini. Zes tot zeven zwaar gewapende mannen, van wie het vermoeden bestaat dat het Brazilianen zijn, openden het vuur op het kamp. 


Een van werkers, Eric Vodi, heeft ter plekke het leven gelaten. Er waren negen mensen in het kamp op het moment van de beschieting, aldus is te lezen op Starnieuws.

De situatie in Godo Olo zou erg gespannen zijn. De rovers waren gekleed in lange groene broeken en gingen op professionele manier te werk. De mensen zijn ernstig verhit en eisen vooral bescherming. Wat nog meer kwaad bloed zet, is dat de dode nog steeds niet kan worden overgevlogen. Er is nog geen politie te Godo Olo om de zaak te onderzoeken.

Een broer van overledene, die in het kamp was tijdens de beroving, zegt zelfs zover te willen tot het kwaad met kwaad vergelden. ‘A no man go so doro. Den man kiri mi brada en den gwe nanga mi gon nanga gowktu.’ Het is nog niet duidelijk hoeveel goud de overvallers hebben buitgemaakt.

Er wordt een klopjacht gehouden door de dorpelingen en mensen van de omgeving om de daders te grijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten