zaterdag 23 augustus 2014

Bende van 12 Surinaamse en Braziliaanse overvallers zorgt voor onrust onder goudzoekers Tapanahonigebied

Goudzoekers te Tabiki en bij Stoelmanseiland overvallen

23-08-2014


Paramaribo - Starnieuws bericht vandaag, 23 augustus 2014, dat goudconcessiehouders en goudzoekers in het Tapanahonigebied en Tabiki ten einde raad zouden zijn. De afgelopen dagen zijn er drie overvallen gepleegd waarbij goud werd buitgemaakt. Het gaat om een bende van twaalf overvallers die het gebied onveilig maakt, aldus een niet met naam genoemde concessiehouder op de nieuwswebsite.

De bende bestaat uit Surinamers en Brazilianen en is bewapend met machinegeweren. Afgelopen donderdag werd een goudzoekerskamp in Tabiki overvallen. ‘De mensen moesten al hun goud afgeven. Enkele personen, onder wie ook vrouwen die in de keuken werken, zijn mishandeld. De mobiele telefoons van de mensen zijn meegenomen.’

Dezelfde groep, aldus Starnieuws, heeft eerder deze week niet ver van Stoelmanseiland goudzoekers beroofd. Natuurlijk kan de stelligheid waarmee Starnieuws beweert dat het om een en dezelfde groep mannen zou gaan, kan door niemand worden bevestigd. Daarenboven is uiteraard ook niet geheel zeker en duidelijk of het werkelijk steeds zou gaan om twaalf overvallers.

‘Wij hebben ons beklag gedaan bij de militairen op Stoelmanseiland, maar die verwezen ons naar de politie. Wij hebben nog niet gemerkt dat er optreden wordt tegen de bende’, zegt de concessiehouder. Hij hoopt dat snel actie wordt ondernomen, omdat de mensen voelen zich onveilig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten