vrijdag 27 januari 2017

ABOP-leider/ondernemer Brunswijk doet aangifte tegen agent wegens afpersen goudzoekers

'Agent heeft mensen illegaal bewapend en er zijn mannen bij die gezocht worden door politie'

27-01-2017  De Surinaamse Krant/Starnieuws


De ondernemer en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft aangifte gedaan tegen een politieagent die met een groep mensen werkers in de goudsector afperst in het district Sipaliwini. Brunswijk zegt vandaag, vrijdag 27 januari 2017, op Starnieuws dat de man al enkele maanden bezig is om goud op te eisen van mensen die op diverse concessies werken. 

De politie is inmiddels samen met leden van de Commissie Ordening Goudsector in het gebied geweest voor onderzoek. Bij de illegale post die de politieman opgezet had renden de mannen die daar waren het bos in. Er zijn enkele wapens aangetroffen door de politie. Er was een illegaal wapen bij, zegt Brunswijk.

'De politieman had mensen illegaal bewapend. Er zijn mannen bij die zelfs gezocht worden door de politie. Dit kan echt niet', zegt Brunswijk.

Heel wat mensen zijn op die manier afgeperst. Ook mensen die werken op de concessie van Brunswijk te Mama Dyuka zijn lastig gevallen. De man eiste een deel van het goud op en beweert belast te zijn met de veiligheid van een staatsbedrijf.

Brunswijk hoopt dat deze zaak grondig onderzocht zal worden. 'Nu blijkt dat het gewoon om een illegale groep gaat onder leiding van de politieman. Zoveel mensen zijn afgeperst, bedreigd en geïntimideerd', zegt Brunswijk. Hij vraagt zich af hoe de politieman aan alle wapens is gekomen waarmee hij mensen heeft bewapend die voor hem werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten