vrijdag 12 april 2013

ABOP-Parlementslid Bee overhandigt minister Hok bewijs van uitgifte goudconcessie bij Pakira

8.300 Hectare goudconcessie verstrekt aan Ortalis Resources NV

11-04-2013


Paramaribo - Het ABOP-Assembleelid Marinus Bee heeft gisteren, donderdag 11 april 2013, tijdens de behandeling van de gouddeals in De Nationale Assemblee, minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen een beschikking overhandigd, waaruit blijkt dat Ortalis Resources NV 8.300 hectare goudconcessie heeft gekregen bij het dorp Pakira in het district Marowijne.

 

Bee zegt vandaag op Starnieuws, dat districtscommissaris Theodorus Sondrejoe een negatief advies had gegeven inzake de afgifte. Toch is de concessie verstrekt aan de onderneming.
Het Assembleelid onderzoekt nu van wie het bedrijf is dat een concessie heeft gekregen in de ‘Area of Interest’ van Surgold. In dit gebied ligt het dorp Pakira dat grenst aan de Pakirakreek.

De beschikking is verstrekt in november 2012. Hier is duidelijk sprake van voorkennis, stelde Bee. De aanvraag is gedaan in april vorig jaar. Bee zegt dat het gaat om een concessie voor goud. De goudconcessies worden verleend en getekend door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Voor een concessie onder de 10.000 hectare is geen toestemming van De Nationale Assemblee vereist.

Hok liet niet blijken in De Nationale Assemblee dat hij op de hoogte is van de uitgifte van deze concessie, aldus Starnieuws. Minister Hok zou hebben verklaard, dat als er een fout is gemaakt, die zal worden teruggedraaid.

Noot:
De directeur van Ortalis Resources NV is Sarwankoemar Ramdajal. Op 21 januari van dit jaar is dit bedrijf pas ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname. Het bedrijf is opgericht op 24 april 2012. Doel van Ortalis is onder andere, aldus de informatie bij de KKF, 'het exploiteren van mijnbouwondernemingen en in verband hiermee exploreren en exploiteren van delfstoffen'. Het bedrijf is gevestigd aan de Edmundstraat 11 in Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten