woensdag 24 april 2013

Amerikaanse Graystone Company druk aan het werk in Brokopondo - 1

Amerikanen verwachten dagelijks 400 gram uit één mijn te kunnen halen 

Bedrijf publiceert foto's van haar werkzaamheden in Suriname

24-04-2013 Door: Paul Kraaijer


Paramaribo - Sinds december vorig jaar is het het Amerikaanse Las Vegas gevestigde Graystone Company bezig met het opzetten van goudwinningsactiviteiten in Suriname. Het bedrijf heeft een project, met de naam 'Suriname #1' in de nabijheid van IAmGold’s Rosebel goudmijn in het district Brokopondo.

‘We zijn heel blij over het Suriname project’, aldus de CEO van Graystone Company, Paul Howarth, op 19 december 2012 in een persbericht van het bedrijf ‘Dit zal het bedrijf een aanzienlijke toename van ‘cash flow’ bezorgen en zal ook bijdragen aan onze uitbreiding in Peru.’ Graystone is op dit moment met name actief in Peru.

Het bedrijf verwacht 200 tot 400 gram per dag uit een mijn (‘pod’) te kunnen produceren ofwel 4.000 tot 6.000 gram per maand.

De Amerikanen verwachten de operatie van het ‘Suriname #1’-project ieder kwartaal met een ‘pod’ te kunnen uitbreiden. Iedere ‘pod’ zal ongeveer 250.000 Amerikaanse dollar aan materieel kosten.

Nu en dan publiceert Graystone foto's van haar werkzaamheden in Suriname; dat was ook vandaag het geval.

UPDATE 25 april 2013: Natuurlijk wil ik graag weten waar de Amerikanen precies aan het mijnen zijn. Ik benaderde de 25e april Graystone via Facebook hierover en kreeg als reactie: 'We are about 45 mins (20 miles) from the Mighty Pastone mine.' Mighty Pastone mine? Nooit van gehoord en dat liet ik Graystone ook weten, die vervolgens liet blijken verbaasd te zijn dat ik nooit eerder van die mijn had gehoord. 
Ik benaderde het BEP-Assembleelid Ronny Asabina, die uit het district Brokopondo komt en bekend is met goudmijnbouwontwikkelingen in het district. Maar, ook hij heeft  nog niet eerder van de Mighty Pastone gehoord: ik verraste hem er zelfs mee..... Mogelijk is Graystone, denkt Asabina, actief in het Sarakreekgebied en is er een samenwerking met Orion Resources.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten