woensdag 30 april 2014

BEP-Assembleelid Asabina blij met plotselinge steun van ABOP-collega Bee

Asabina weet zich eindelijk gesteund...
Asabina en Bee willen opheffing Commissie Ordening Goudsector

30-04-2014


Paramaribo - Het BEP-Assembleelid Ronny Asabina heeft eindelijk een makker gevonden in de strijd die hij voert voor een goede ordening van de goudsector. Hij ondersteunt de eis of het standpunt van ABOP parlementariër Marinus Bee om de Commissie Ordening Goudsector te ontmantelen, volledig.

‘Ik weet niet of het een eis of standpunt van Bee is, maar ik heb eindelijk een strijdmakker gevonden en nog erbij vanuit de coalitie’, zei Asabina gistermiddag in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling. ‘I love it’, zei Asabina luidkeels, aldus het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 30 april 2014.

Asabina vertelde het college, dat de commissie overschaduwd wordt door duistere praktijken tijdens de operaties.

Weet je hoeveel scalians er in het stuwmeer opereren om goud op de bodem van het meer te zoeken? Ik denk dat er zeker vier scalians nu daar opereren. Misschien kan collega Brunswijk me helpen’, zei Asabina. ‘Het milieu en de energieopwekking zijn in gevaar. De Commissie Ordening Goudsector moet niet komen zeggen dat ze niets weet hierover. Ze weten er alles van. Ze vliegen vaker over het meer.’

De districtscommissaris van Brokopondo had te Nieuw Koffiekamp plechtig beloofd dat de scalians verwijderd zouden worden. ‘Tot nu toe zijn ze daar.’

Asabina stoorde zich ook eraan dat ‘zweef teki’ hoogtij heeft gevierd binnen de goudsector. ‘Alle goudvoorkomens zijn intussen in concessie uitgegeven. Er zijn inhalige elites actief in deze sector. Concessies worden als warme bollen verhandeld’, zegt hij. De BEP’er pleit voor een geordende en duurzame goudsector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten