zaterdag 17 mei 2014

WWF Guianas positief over plannen ruim 1.000 hectare Brownsberg te schenken aan porknokkers

Nu wil WWF ook weer gaan bijdragen aan behoud Brownsberg....

4.000 Hectare compensatie erbij in zuidelijk deel natuurpark

17-05-2014


Paramaribo - Het WWF Guianas laat vandaag, zaterdag 17 mei 2014, tegenover de Ware Tijd weten zeer positief gestemd te zijn over het plan van de overheid om een gebied van ruim 1.000 hectare van het beschermde Brownsberg Natuurpark te schenken aan porknokkers. De organisatie sluit niet uit dat ze ook weer financieel bij wil dragen aan het behoud van het park.

WWF-woordvoerster Karin Spong ziet deze aanpak als een duurzame en een realistische oplossing. Vooral omdat die ruim 1.000 hectare toch al helemaal vernietigd is door goudzoekersactiviteiten. En het feit dat er in het zuiden van het park vierduizend hectare bij komt, is positief.

‘Dat stuk uit de officieel beschermde zone halen en een stuk in het zuiden toevoegen geeft het park de potentie zich weer in zijn oude glorie te herstellen. Het is een gebied met een ongelooflijke biodiversiteit waar bezoekers uit de hele wereld naar toe trekken om van te genieten’, aldus Spong.

WWF benadrukt dat het een grote uitdaging is om er voor te zorgen dat het nieuwe deel van het park vrij zal blijven van goudzoekers. De organisatie geeft aan de betrokken partijen hierbij te willen helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten