donderdag 18 juli 2013

BEP-Assembleelid Asabina ziet met eigen ogen vernield materieel van porknokkers Nieuw Koffiekamp

Er zou goud zijn ontvreemd van porknokkers tijdens escalatie

18-07-2013


Paramaribo - Assembleelid Ronny Asabina van de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek) en inwoner van Brokopondo heeft zich vandaag georiënteerd in Nieuw Koffiekamp en de plek waar materieel van goudzoekers is vernietigd door mensen die in opdracht van IAmGold de porknokkers verwijderden uit het concessiegebied van de Canadese goudmijnmultinational.

‘Ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien dat de spullen zijn vernietigd. De situatie is onder controle, maar de mensen zijn verbitterd en vijandig’, zegt Asabina vanmiddag, donderdag 18 juli 2013, in gesprek met Starnieuws.

Asabina heeft gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag in Nieuw Koffiekamp en de gouddelvers. ‘De werktuigen zijn eerst gehesen en in de lucht losgelaten. In totaal heb ik drie paar machines en vijf crusherbakken gezien die zijn vernietigd’, aldus de politicus.

Ook goud dat de mensen in de haast hebben achtergelaten, zou zijn ontvreemd is aan Asabina gerapporteerd. Het Assembleelid zegt dat hij voorzichtig is en geen mensen zal beschuldigen. Het is niet duidelijk of er ook onderling goud is verduisterd. Dit moet het onderzoek uitwijzen.

De politicus laat weten, dat de goudzoekers dinsdag zijn gewaarschuwd om zich te verwijderen en dat als ze dat niet zouden doen er opgetreden zou worden. De mensen hadden tot gisteren de mogelijkheid om zich te verwijderen, want er zou hard opgetreden worden. Het Assembleelid heeft ook met mensen van IAmGold ter plekke gesproken. Asabina pleit net als zijn collega’s vandaag deden in De Nationale Assemblee voor een structurele oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten