vrijdag 19 juli 2013

Brunswijk (ABOP) spreekt porknokkers in Nieuw Koffiekamp toe

ABOP-leider vliegt met helikopter naar Nieuw Koffiekamp voor overleg met porknokkers

19-07-2013


Paramaribo - ABOP-Assembleelid Ronnie Brunswijk heeft gisteren de kleinschalige goudzoekers van Nieuw Koffiekamp beloofd met een oplossing te komen voor hun situatie. Brunswijk was, aldus de Ware Tijd Online van gisteravond, donderdag 18 juli 2013, per helikopter afgereisd naar het goudzoekersdorp in Brokopondo.

In Nieuw Koffiekamp sloeg gisteravond de vlam in de pan nadat bij het verwijderen van porknokkers uit het concessiegebied van IAmGold/Rosebel Gold Mines NV door ‘gewapende machten’ materieel van de goudzoekers werd vernield. Dat leidde tot grote woede onder de Koffiekampers die twee voertuigen van IAmGold vernielden, waarvan een in brand werd gestoken.

‘Ik ben met jullie komen praten, houd jullie het hoofd koel’, sprak Brunswijk goudzoekers en bewoners toe in het krutu-oso van Nieuw Koffiekamp.

De gemoederen waren nog steeds verhit en de ontevredenheid groot. Brunswijk deelde hen mee dat hij vooraf een onderhoud met president Bouterse had gehad. Hij bracht de boodschap over dat ook de president zegt te willen werken aan een spoedige oplossing.

Verder deelde Brunswijk mee morgen een gesprek te zullen hebben met de leiding van Rosebel Gold Mines NV.

Noot:
Iedereen kan zeggen wat hij of zij wil over Brunswijk, maar dit deed hij toch wel. Meteen na een vergadering in het parlement per helikopter even naar Nieuw Koffiekamp in het district Brokopondo vliegen om daar met eigen ogen te zien en met eigen oren te horen wat de lokale porknokkers woensdagavond 17 juli is overkomen. Dus niet alleen afgaan op mediaberichten en berichten uit de officiële kanalen, maar zelf ter plaatse gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten