zaterdag 9 juni 2018

Bissumbhar, directeur van Boss Enterprises, betreurt roofmoord op werknemers

Het vermoeden bestaat dat de daders het voorzien hadden op goud en goudzoekers


De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi hebben donderdagmiddag het leven gelaten bij een gewapende roofoverval op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug. Beiden kwamen terug van dienst, met twee collega’s, vanuit de concessies van Boss Interprises NV. Volgens Narpath Bissumbhar, directeur van Boss Enterprises, zouden deze werknemers worden afgelost, aldus het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 9 juni 2018. 

Zij waren op weg naar huis. De directeur betreurt het geval ten zeerste en wenst alle nabestaanden sterkte toe. Volgens Bissumbhar waren zijn vier werknemers, te weten een projectmanager en drie medewerkers, onderweg naar Paramaribo.

Iets voor Zanderij zijn ze gestopt voor een voertuig dat voor hun reed. Er stapten twee gewapende mannen uit die wagen die terstond vanuit de rechterkant van het voertuig het vuur openden.

Mangkoeredjo raakte gewond aan haar hoofd. Zij zat achter de chauffeur en overleed ter plaatse. Poetisi, het tweede slachtoffer, raakte ook ernstig gewond. Hij zat naast de bestuurder. Ook de bestuurder is gewond. Hij liep een schampschot op en werd na medische behandeling huiswaarts gestuurd. De vierde persoon, die naast Mangkoeredjo zat, bleef ongedeerd.

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is belast met het onderzoek.

Het vermoeden bestaat dat de daders gemikt hadden op goud en gouddelvers.