vrijdag 1 november 2019

Politie en leger verwijderen met traangas grote groep illegale goudzoekers uit Rosebel concessiegebied

Tien goudzoekers in zuidelijke Mayo-Pit gearresteerd

 


De Surinaamse politie en het leger hebben woensdagavond een grote groep illegale goudzoekers die de zuidelijke Mayo-Pit plunderen met traangas verdreven uit het gebied. Dat bericht vandaag, vrijdag 1 november 2019, Waterkant.net.

Daarnaast zijn tien personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een woordvoerder van het Korps Politie Suriname die het resultaat van de actie bevestigt, zegt dat er is opgetreden tegen de mannen nadat zij tijdens surveillance gesignaleerd zijn. Het zou gaan van een groep van ongeveer 40 personen.

De politie van Regio Midden is momenteel met een aantal politieleden van verschillende eenheden en manschappen van het Nationaal Leger in het gebied om de rust te garanderen tussen Rosebel Gold Mines/IAmGold en de illegale goudzoekers.

Rosebel Gold Mines/IAmGold had begin oktober uit veiligheidsredenen de operaties in de zuidelijke putten (Mayo en Royal Hill) stopgezet. Dit nadat weer een grote groep illegale goudzoekers het concessiegebied van het bedrijf in Suriname was binnengedrongen, ondanks dat het niemand is toegestaan om zich daar te begeven.