dinsdag 19 maart 2019

Eis 50 jaar gevangenisstraf voor dubbele moord in goudzoekersenclave Villa Brazil

49-Jarige verdachte schoot op 19 juni 2018 gericht op zijn vriendin en beste vriend


De Officier van Justitie heeft gisteren vijftig jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen J.D.  voor de moord in juni 2018 op twee personen te Villa Brazil in het district Brokopondo. De 49-jarige D. schoot op 19 juni 2018 gericht op zijn vriendin en beste vriend die kort daarna overleden. 

D. heeft verklaard dat hij zijn vriendin heeft vermoord om haar gedrag, zo schrijft dee Waree Tijd vandaag, dinsdag 19 maart 2019. De vrouw, die kokkin was in een kamp bij een goudconcessie, zou steeds beledigende uitspraken naar zijn hoofd hebben geslingerd voor collega's en kennissen. Op de dag van de moord was het weer raak.

D. ging kort na een meningsverschil naar een winkel in de buurt en kocht enkele patronen die hij gebruikte om de twee slachtoffers in koelen bloede neer te schieten. Hij verklaarde niet te weten waarom hij zijn vriend ook heeft neergeschoten, omdat hij hem altijd als een broer heeft gezien. Getuigen hebben verklaard dat het mannelijke slachtoffer tussen Jose D. en diens vriendin probeerde te komen.

Nadat D. de twee slachtoffers neerschoot gooide hij de overgebleven patronen en het geweer in de rivier. Hij ging daarna naar zijn werkplek. De Officier van Justitie wees de rechter erop dat dergelijke moorden bijdragen aan een verstoorde rechtsorde en een zeer diep gevoel van angst en gevaar bij de samenleving teweeg brengen. Ze zei, dat bewoners van het gebied de gebeurtenis niet gemakkelijk zullen vergeten.

De zaak wordt op 1 april verder behandeld.