zondag 24 november 2019

Twee doden bij overval Braziliaanse bende op concessie van Ronnie Brunswijk bij een bar bij Gaanda

'Hoog tijd dat het zuidoosten verlost wordt van reeks gewapende overvallen'


Er zijn twee doden gevallen bij een gewelddadige overval door een Braziliaanse bende zaterdagavond te Mama Ndjuka in het district Sipaliwini op een concessie van ondernemer Ronnie Brunswijk, bij een bar bij het plaatsje Gaanda. Dit meldt Starnieuws vandaag, zondag 24 november 2019.

Rond half acht 's avonds had een groep mensen zich verzameld bij een bar om te kijken naar een voetbalwedstrijd. De mensen werden verrast door de zwaar bewapende roversbende. De criminelen hielden iedereen onder schot. Zij werden beroofd en de bar is geplunderd. Tijdens het verzet werd een goudwerker bekend, als Bailo, dodelijk geraakt.

Daarna hebben de zwaar gewapende rovers de mensen gegijzeld en in een truck overgebracht naar een afgelegen gebied.

De beveiliging van een andere concessie van Brunswijk verleende assistentie. Dit was rond drie uur vanochtend. De gegijzelden werden als schild gebruikt, wat hun bevrijding bemoeilijkte. Bij het vuurgevecht dat hierop volgde, werd een andere beveiliger, bekend als Boys, dodelijk geraakt.

Het gelukte de beveiliging van Brunswijk om de overige gegijzelden te bevrijden.

De autoriteiten in Paramaribo zijn op de hoogte gebracht van dit drama. Ook is deze gewelddadige beroving bevestigd door Brunswijk. Hij is erg terneergeslagen na dit gebeuren en vindt dat het hoog tijd is dat het zuid-oosten van Suriname verlost wordt van de reeks gewapende overvallen.