dinsdag 26 november 2019

Braziliaans koppel aangehouden verdacht van betrokkenheid overval te Mama Ndjuka

Braziliaanse overvallers leken opvallend mild met koppel om te gaan


Een Braziliaans koppel is gisteren door beveiligers van  goudconcessiehouder Ronnie Brunswijk in het Mama Ndjuka gebied in Sipaliwini aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht bij de roofoverval van zaterdag met twee doden als gevolg, hand- en spandiensten te hebben geleverd aan de Braziliaanse bende die de beroving heeft gepleegd, zo meldt Starnieuws vandaag, dinsdag 26 november 2019.

De beroving en gijzeling van een groep mensen vond bij een bar plaats die bekend staat als Gaanda. Volgens ooggetuigen en enkele slachtoffers van deze beroving, is de Braziliaanse roversbende verdacht mild omgegaan met de Braziliaanse man.

Tijdens een schermutseling als gevolg van de beroving, moest de man zelfs een machinegeweer, dat de rovers in beslag hadden genomen, houden. Ook tijdens de gijzeling van enkele mensen bij de bar, waar het drama zich voltrok, was sprake van een normale communicatie tussen de man en de rovers.

Na de overval waren de man en zijn vrouw nergens te bespeuren. Na speurwerk van de beveiliging van Brunswijk is het koppel staande gehouden. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. De man en vrouw zijn in verzekering gesteld.

Er is een klopjacht geopend in dit gebied om de rovers op te sporen en hen aan te houden.