vrijdag 13 september 2019

Familieleden op Rosebel doodgeschoten porknokker Aloeboetoe willen duidelijkheid

(Bron screenshot: YouTube)
'We willen precies weten wat er is gebeurd en wat reden was om mijn broer dood te schieten'

Familie begint rechtszaak tegen de Staat om schadevergoeding


Familieleden van de 25-jarige porknokker Furgill Aloeboetoe, die op 28 juli is doodgeschoten op een concessie van Rosebel Gold Mines, verzetten zich ertegen dat de zaak in de doofpot belandt. Zij staan erop, dat ze op de hoogte worden gebracht van het resultaat van het politieonderzoek, maar hebben tot nu toe hierover niets gehoord. 

'We willen precies weten wat er is gebeurd en vooral wat de reden is geweest om mijn broer dood te schieten. We willen niet langer leven met vraagtekens, maar willen duidelijkheid om de pijn te verminderen', zegt Whitney Aloeboetoe, zus van Furgill, vandaag, vrijdag 13 september 2019, in de Ware Tijd.

De familie heeft twee advocaten in de arm genomen om een rechtszaak tegen de Staat te beginnen om schadevergoeding. 'Mijn broer was illegaal in het gebied, maar wat hij gedaan zou hebben, het doodschieten van iemand is vergaand', stelt de zus. De advocaten zullen binnenkort in een brief aan de autoriteiten eisen om te worden geïnformeerd over het onderzoek. 'Er was aan ons gezegd dat we na de begrafenis van mijn broer meer zouden horen over het schietincident. We hebben onze telefoonnummers achtergelaten bij de politie maar we zijn nog niet gecontact', zegt Aloeboetoe.

De zus brengt in herinnering, dat de familie nog steeds de bezittingen van de doodgeschoten jongeman, waaronder een tas en mobiele telefoon, die hij bij zich had, niet heeft gekregen. De kleding die hij droeg is verbrand en dat noemt de familie een kwalijke zaak . 'Wij hebben die kleren nodig om in de kist te plaatsen en dat doen wij volgens onze marrontraditie. Als de kleding er niet is, kunnen we in principe niet begraven.'

Aloeboetoe is inmiddels begraven. Politievoorlichter Humphrey Naarden was niet bereikbaar voor commentaar.