donderdag 24 oktober 2019

Weer illegale goudzoekers aangehouden in Rosebel's Royal Hill-Pit


Goudzoekers blijven concessiegebied Rosebel illegaal binnendringen

Agenten en militairen met stenen bekogeld


De politie heeft gistermiddag weer vier illegale goudzoekers die zich bevonden in het concessiegebied van Rosebel Gold Mines/ IAmGold, in de Royal Hill-Pit, aangehouden, aldus vandaag, donderdag 24 oktober 2019, Waterkant.net

De verdachten - J.T. ( 23 ), S.R. ( 47 ), O.L.( 45) en J.J.( 24) - zijn overgebracht en overgedragen aan politiebureau Brownsweg voor verder tegen hun in te stellen onderzoek.

De politie had dinsdag ook al drie mannen aangehouden nadat zij betrapt waren met illegale goudwinningsactiviteiten in de Royal Hill-Pit.

Rosebel Gold Mines/IAmGold had begin oktober uit veiligheidsredenen weer de Royal Hill operaties stopgezet, nadat weer een grote groep illegale goudzoekers het concessiegebied van het bedrijf was binnengedrongen, ondanks dat het niemand is toegestaan om zich daar te begeven.

Het bedrijf heeft na zo'n twee weken de mijnactiviteiten weer hervat en werkt nu om de volledige productie weer op gang te brengen.

Vanochtend werden surveillance eenheid bestaande uit politie- en militaire ambtenaren hoogstwaarschijnlijk door illegale goudzoekers met stenen bekogeld in de Royal Hill- Pit. Daarbij heeft een militair een barstwond opgelopen aan zijn hoofd.

In de nachtelijke uren houdt men zich schuil in de mijn om vanuit het donker de surveillerende eenheden te bekogelen met stenen.
De verdachte(n) zullen ter aanhouding worden opgespoord, zo meldt het Korps Politie Suriname.