zondag 10 februari 2013

Het succes van de Minelab GPX 5000 gouddetector

Wereldwijd grote goudklompen gevonden met detector

Ook in Suriname verkrijgbaar

10-02-2013  Door: Paul Kraaijer/The Herald, Rock Hill, South Carolina (USA)


Het in de Amerikaanse staat Illinois gevestigde bedrijf Minelab heeft afgelopen week bekendgemaakt dat het een speciale ‘Gold Mining division’ opzet om kleinschalige goudzoekers in de wereld te ondersteunen. De bekendmaking werd 9 februari gedaan tijdens de ‘Mining Indaba’ conferentie in Kaapstad, Zuid Afrika. Minelab is marktleider in de wereld als het gaat om detectietechnologie en met de hand te bedienen en te dragen metaaldetectoren.

De half januari dit jaar in Ballarat, Australië, ontdekte 5.5 kilo zware goudklomp op een diepte van zestig centimeter door een goudzoeker die gebruikmaakte van een draagbare Minelab GX 5000 gouddetector illustreert het succes van technologische ontwikkelingen binnen het Amerikaanse bedrijf in de wereldwijde zoektocht naar goud. De waarde van de goudklop wordt geschat op een slordige 300.000 Amerikaanse dollar.


Goudzoekers in geheel Centraal- en Zuid Amerika hebben ook successen behaald met de GPX 5000. Onlangs ontdekte een goudzoeker in Venezuela een dertig gram zwaar stuk goud op een diepte van honderdvijftig centimeter en in Brazilië werd een goudklomp van 2 gram gevonden dankzij het gebruik van Minelab’s technologie.

Het bedrijf lanceerde zijn eerste draagbare gouddetector in 1985 in Australië. De nieuwe ‘Gold Mining division’ moet de wereldwijde markt van de kleinschalige goudwinning en haar gemeenschappen ondersteunen.

Volgens de ‘general manager’ van MineLab, Peter Charlesworth, bestaat de nieuwe afdeling uit diverse gespecialiseerde producten, accessoires en ondersteunende diensten waaronder trainingen zowel in als buiten het specifieke werkterrein. Hierdoor zouden goudzoekers betere resultaten kunnen behalen onder de meest moeilijke omstandigheden en bodemgesteldheid met de minste schade voor het milieu.

De Amerikanen hebben ook een verkooppunt in Suriname.Volgens de internetsite van MineLab verkoopt Handelsmaatschappij Dawson. N.V. aan de Van Idsingastraat MineLab-producten. In Nederland is MineLab-apparatuur ook online te verkrijgen. De GPX 5000 is verkrijgbaar voor ongeveer 5.000 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten