donderdag 27 maart 2014

21-Jarige Braziliaanse overvaller doodgeschoten op goudveld te Kumbu, Brokopondo

Overval mondt uit in schietpartij tussen overvallers en goudzoekers

27-03-2014


Paramaribo - De 21-jarige Braziliaan Jefferson Da Cruz Da Sousa is gisteren in de late middag overleden ten gevolge van een schotverwonding. Dat meldt de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname vandaag, donderdag 27 maart 2014.

De man behoorde tot een groep struikrovers, aldus de politie.

Vijf gouddelvers zijn gistermiddag, omstreeks zes uur, ter hoogte van het goudveld Kumbu nabij Brownsweg in het district Brokopondo, overvallen door zes criminelen.

De gouddelvers waren onderweg naar hun kamp. Vier zaten in een auto en één reed op een bromfiets. Niet ver van hun kamp werden de goudzoekers gedwongen halt te houden door zes zwaar gewapende en gemaskerde struikrovers.

De gouddelvers werden mishandeld en beroofd van hun voertuig, een hoeveelheid ruw goud, hun mobiele telefoontoestellen en hun geld.

De gouddelvers die reeds in het kamp waren merkten dat er iets gaande was en schoten hun collega’s te hulp. Er ontstond toen een schotenwisseling tussen de goudzoekers en de criminelen. Daarbij liepen drie van de overvallen goudzoekers schotverwondingen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten