maandag 28 april 2014

Weer overval op goudzoekerskamp te Mama Ndjuka in Tapanahonigebied

Twee daders opgepakt door kamphouder en medewerkers

Een overvaller staat op 'most wanted list' politie

28-04-2014


Paramaribo - Na een gewelddadige gewapende roofoverval zaterdagavond rond acht uur te Mama Ndjuka bij het goudkamp Wakibi in het Tapanahonigebied, is het de benadeelde kamphouder en zijn werkers gisteren gelukt om twee verdachten aan te houden, aldus bericht vandaag, maandag 28 april 2014, Starnieuws.

Het gaat om de verdachten Caesar Diko en Cedric Lobotoe alias Djamdjam. De mannen hadden ruim 2 kilo ruw goud buitgemaakt. Een groot deel van de buit is teruggevonden. De verdachten zijn gistermiddag te Gaakaba overgedragen aan de politie en zijn in verzekering gesteld.

Een derde verdachte die ook betrokken was bij de roofoverval is bekend bij de politie en zijn aanhouding zou slechts een kwestie van tijd zijn. De overvallers konden op de Tapanahonirivier door het slachtoffer aangehouden worden. De wapens waarmee de rovers de overval pleegden zijn niet teruggevonden.

Diko was op de ‘most wanted lijst’ van de politie. Hij was in september in Frans-Guyana door de autoriteiten in dat land aangehouden. Hij werd toen uitgezet en overgedragen aan de Surinaamse politie. Hij kwam echter door een vormfout van het Openbaar Ministerie, waarbij zijn dossier nergens te vinden was, weer op vrije voeten.

In februari werd ook al op de goudconcessie van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk te Mama Ndjuju een overval gepleegd waarbij een dode en een gewonde waren te betreuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten