zondag 5 oktober 2014

‘Mega golddigger Commissie Ordening Goudsector zelf toe aan rigoureuze doorlichting’

Doming op korrel genomen door De West (Bron foto: de Ware Tijd)
Rubriek ‘Keerpunt’ De West kritisch over gedrag Gerold Dompig

Krant noemt geen naam, maar iedereen weet wie wordt bedoeld.....

05-10-2014 'Keerpunt', De West, 4 oktober 2014


De publiciteitsgeile mega golddigger die leiding geeft aan de zogenaamde commissie die ordening moet brengen in de goudsector is zelf toe aan een rigoureuze doorlichting. Dit blijkt uit informatie die onze redactie (De West) recentelijk is toegekomen.

Deze ‘goudlord’ baadt in weelde, heeft een kasteel met zwembad laten bouwen, een heel wagenpark voor zich opgeëist en leeft onder bescherming van lijfwachten op grote voet van dubieus verkregen gelden. Hier en daar heeft men forse bedragen bij deze mega golddigger tegoed, maar de man waant zich als God in Frankrijk. Alleen al bij een bedrijf dat ID-kaarten voor zijn commissie vervaardigd heeft, moet een aanzienlijk bedrag nog betaald worden en deze onderneming heeft inmiddels de rechtsgang ingezet om voor de verleende diensten vergoed te worden alsook betaald te worden voor werkzaamheden die privé voor de golddigger werden verricht. De goudlord wenst echter niet over te brug te komen nadat het bedrijf pertinent weigerde aan overfacturering te doen, om zo met het oneigenlijke surplus te worden betaald.

De autoriteiten zijn overigens schriftelijk in kennis gesteld van de malafide praktijken van de mega golddigger, maar tot nu toe heeft het bedrijf geen enkele reactie gekregen.


De corruptie die binnen de commissie en bij de golddigger plaatsvindt is slechts een tipje van de ijsberg en het zou goed zijn als bijvoorbeeld een doorlichting geschiedt van het wagenpark dat is aangekocht. Sinds deze figuur werd geparachuteerd om dit nieuw overheidssegment voor te zitten, is de chaos in de kleinschalige goudindustrie alleen maar groter geworden. Criminelen die volharden in hun grootschalige milieuvernietiging en goud – en grondroof worden b.v. volledig geaccommodeerd. En in plaats van over te gaan tot het confisqueren en vernietigen van machines en het uitschrijven van forse boetes aan illegale goudzoekers, krijgen deze milieubarbaren bijvoorbeeld op schandalige wijze honderden hectaren extra Brownsberg natuurreservaat toegewezen om de grootschalige destructie voort te zetten.

Goudrovers mogen met een gerust hart naar eigen inzichten het hele grondgebied van Suriname occuperen, waterwegen vol dumpen met kwik, bomen, bergen en wat dies meer zij bulldozeren en de natuur transformeren tot een wanstaltig maanlandschap vol kraters. Dit alles nota bene onder het toeziend oog van de allesweter van de commissie, die met gekruiste armen toekijkt tot de wroetvarkens in beschermd natuurgebied uitgemijnd zijn, waarna hij pleit een ander stuk van het natuurreservaat aan de gouddelvers te geven, omdat het gebied waar door hem ordening gebracht moest worden toch al verpest is.

Scalians varen af en aan op verschillende rivieren en op het stuwmeer en zoals het er nu naar uit zien stevenen we met het wanbeleid van deze mega golddigger af op een nationale ramp van ongekende omvang. De meest effectieve ordening van onze goudsector zou zijn als de overheid deze goudlord begint door te lichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten