zaterdag 15 november 2014

Vier ooudzoekerskampen op een dag overvallen.....

Drie kampen overvallen in Merian concessiegebied

Een kamp overvallen bij Sabajo Hill, Para


De Times of Suriname bericht vandaag, zaterdag 15 november 2014, over vier overvallen op diverse goudzoekerskampen in het district Sipaliwini en in het district Para. Drie kampen zijn afgelopen donderdag overvallen in het Meriangebied. 

Bij een eerste kamp maakten zes gewapende mannen 7 gram goud buit. Bij deze overal werden twee arbeiders door de overvallers met de kolf van hun wapen verwond. In het tweede kamp werden, aldus de krant, vijf arbeiders overgebracht naar de basislocatie van de arbeiders, dat het derde kamp zou zijn. Bij dat kamp werden de vijf arbeiders gekneveld en beroofd van hun persoonlijke bezittingen, mobiele telefoons, sieraden en 45 gram ruw goud. Deze arbeiders liepen ook verwondingen op, omdat ze werden geslagen.

Het is leden van het Regionale Bijstandsteam Regio-Oost van het Korps Politie Suriname niet gelukt om de overvallers op te sporen.

Op dezelfde dag overvallen vier gemaskerde en bewapende overvallers een goudzoekerskamp te Sabajo Hill in Para. De slachtoffers waren een Braziliaanse vrouw en haar zes werknemers. De arbeiders waren 's middags met ruw goud bezig toen de overvallers opdoken. Vermoedelijk waren de overvallers al enige tijd in de omgeving aanwezig geweest en hebben ze gewacht tot de arbeiders met het ruwe goud gingen werken.

In totaal werd 400 gram ruw goud buitgemaakt. Na de overval namen de daders nog twee atv's mee van werknemers van Surgold. De overvallers gijzelden twee arbeiders van de vrouw om hen met de atv's te vervoeren. Uiteindelijk zijn de overvallers afgestapt en het bos in verdwenen. De arbeiders keerden op de atv's terug.

Volgens de gewestelijk politiecommandant van Para, Roberto Prado, waren de overvallers gekleed als goudzoekers. Ze zijn allen nog voortvluchtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten