woensdag 29 april 2015

Blokkade van Weg naar Langa Tabbetje niet opgeheven

Politie en leger hebben nog niet ingegrepen: Paramaccaners weigeren blokkade te verwijderen


In tegenstelling tot wat Starnieuws eerder vanmiddag, woensdag 29 april 2015, liet weten, is de blokkade van de Weg naar Lange Tabbetje door boze Paramaccaners nog niet opgeheven. Ook is er geen sprake van geweest dat de blokkade door politie en leger zou zijn weggehaald. Districtscommissaris (dc) Mavrick Boejoekoe heeft met de actievoerders gesproken, maar er is nog geen oplossing bereikt. De weg is sinds afgelopen middernacht gebarricadeerd.  Aan de actievoerders is gevraagd om de blokkade weg te halen, maar de mensen weigeren dit, zo bericht Starnieuws vanavond.

Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), zegt dat de mensen door zullen gaan met de actie tot er een oplossing komt. De Paramaccaners zijn ontevreden over de uitvoering van de overeenkomst die getekend is met Surgold/Newmont dat een grote goudmijn aan het opzetten is in het Meriangebied. Zij vinden dat de goudmaatschappij zich niet houdt aan de overeenkomst. 'Wij zullen de barricade niet opheffen, want wij zijn met een rechtvaardige strijd bezig', zegt Adawde.

Paramaccaanse goudzoekers worden me regelmaat uit het Meriangebied verwijderd, terwijl zij geen nieuw werkgebied toegewezen hebben gekregen. Ook lijken zij buiten gesloten te worden van banen bij Surgold/Newmont.

Surgold heeft een functionaris van haar Public Relations-afdeling gestuurd om te praten met de actievoerders.

'Wij willen met een leidinggevende praten of met iemand die mandaat heeft. Wij willen oplossingen en geen beloften', stel Adawde. De dc heeft gevraagd om de barricade op te heffen, waarna verder gesproken kan worden.

'Maar, wij hebben uitgelegd dat er geen oplossing komt als wij nu de strijd opgeven. De mensen zijn van plan door te gaan. De dc zou praten met de politie', zegt Adawde. Hij benadrukt dat de gemoederen verhit zijn en de actie niet zonder meer zal worden opgeheven. Heel wat voertuigen zijn langs de kant geparkeerd, omdat de weg is versperd door zware houtblokken.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten