vrijdag 1 mei 2015

Protesterende Paramaccaners schorten blokkadeacties op tot dinsdag 5 mei

Surgold-directeur spreekt dinsdag met actievoerende porknokkers uit Meriangebied


De actievoerende goudzoekers en leden van de Paramaccaanse gemeenschap hebben hun blokkadeacties van wegen die leiden naar het Surgold/Newmont complex in het Meriangebied voorlopig stopgezet. De opschorting is in ieder geval tot aanstaande dinsdag als een gesprek plaats plaatsvindt tussen directeur Adriaan van Kersen van Surgold, die dan weer is teruggekeerd van een bezoek aan Londen, en een vertegenwoordiging van de actievoerders. 

Dat zegt Esteban Crespo, manager Communications van Surgold, vanmiddag, vrijdag 1 mei 2015, in de Ware Tijd Online. Hij was naar het gebied gegaan om met de actievoerders te spreken. Zij hadden daar al sinds dinsdagavond om gevraagd, toen ze met hun blokkades begonnen.

Woordvoerder van de actievoerders Adriaan Adawde bevestigt, dat de actievoerders een goed gesprek met Crespo hebben gehad. Hij is blij,dat er uiteindelijk iemand van het bedrijf gekomen is. Het gesprek vond plaats in bijzijn van de districtscommissaris van Paramacca Mavrick Boejoekoe.

Volgens Crespo is het gesprek rustig verlopen. Al het transport dat naar de in aanbouw zijnde goudmijn in het Meriangebied moet, zoals bussen met personeel en voertuigen met spullen, kunnen weer zonder belemmering het terrein bereiken.

De acties van de boze Paramaccaners begonnen dinsdagavond met een blokkade van de weg tussen Moengo en Snesikondre, de zogenoemde Weg naar Langa Tabiki. Die werd gisterochtend door de politie verwijderd. Vervolgens blokkeerden de actievoerders twee toegangswegen naar de mijn die vanochtend door de politie werden vrijgemaakt.

De aanleiding voor de blokkadeacties is dat de Paramaccamers vinden, dat gemaakte afspraken met de overheid en Surgold/Newmont tot nu toe niet zijn nagekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten