maandag 27 november 2017

Owen Pryor, voorzitter vereniging Makamboa, door president Bouterse benoemd tot Ridder in Ere-Orde van de Palm

(Bron foto: Nationaal Inforrmatie Instituut)
Bouterse stelt Pryor als een voorbeeld voor jongeren


Owen Pryor, voorzitter van de goudzoekersvereniging Makamboa te Nieuw Koffiekamp, is zaterdag door president Desi Bouterse benoemd tot Ridder in de Ere-Orde van de Palm. Bouterse is vol lof over de wijze waarop Makambos zich heeft ingezet tijdens onderhandelingen met goudbedrijf IAmGold/Rosebel Gold Mines in belang van de ontwikkeling van het district. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 27 november 2017.

De twee partijen tekenden eerder deze maand een overeenkomst waardoor de goudzoekers nu met toestemming van het bedrijf en de regering mogen werken in de Roma-pit in de Rosebel-concessie.

Het staatshoofd stelt Pryor als een voorbeeld voor de jongeren. Hij merkte op, dat zodra bekend is dat er ergens goud is gevonden 'leki mampira, leki pingo' erop wordt afgegaan.

De goudzoekers verenigd in Makamboa hebben jarenlang geprobeerd om toegang te krijgen tot het gebied. Dat ging gepaard met barricades van toegangswegen tot de concessie en botsingen tussen de werkers en beveiligers. Tijdens een bijeenkomst met de commissie te Brokobaka, in augustus, heeft Bouterse gevraagd, dat de rust gegarandeerd blijft, zodat de regering haar afspraken met IAmGold kon nakomen. Pryor beloofde toen dat de rust niet verstoord zouworden.

'Unu musu leri den pikin dati samenwerking, scholing nanga organisatie belangrijk', zei de president zaterdagavond bij de decoratie tijdens de volksreceptie in verband met de Srefidensi-viering in Brokopondo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten