dinsdag 5 maart 2019

Minister Dikan hecht weinig geloof aan opmerkingen Franse ambassadeur Joly - Dikan lijkt Joly te schofferen

'De Fransen zijn drie keer de fout ingegaan en het is nu meer dan genoeg geweest'


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt vandaag, dinsdag 5 maart 2019, op Starnieuws, dat hij dankbaar is dat president Desi Bouterse ingegrepen heeft om de onrechtvaardigheid van de Fransen een halt toe te roepen. In alle gevallen hebben de Franse strijdkrachten volgens de minister, die op persoonlijke titel praat, opgetreden op eilanden. 

'In het grensgebied bestaat de notie grens niet als verticale lijn, maar als horizontale lijn', zegt Dikan.

Hij merkt op, dat de Fransen drie keer de fout zijn ingegaan, en het is nu meer dan genoeg geweest. Er werd ook niet gewerkt toen de Franse strijdkrachten ertoe overgingen om eigendommen van Surinamers te vernietigen.

Ambassadeur Antoine Joly weet dat de Fransen zich niet aan de gemaakte afspraken hebben gehouden, daarom rent hij telkens naar de pers wanneer de Franse strijdkrachten tegen de afspraken in hebben gehandeld, meent de bewindsman. 'In elk geval is de misleiding dat de Surinaamse regering zou meewerken aan de vernietiging van landgenoten met het opschorten van het verdrag uit de wereld geholpen', zegt Dikan.

Hij vraagt zich af waarom de Fransen deze gedragingen niet uithalen bij de Braziliaanse grens, want per slot van de rekening komen de garimpeiros van daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten