vrijdag 29 november 2019

Niet weer een overval in Mama Ndyuka-gebied

'Militairen en politieagenten opereren nu in het gebied'


Er blijkt woensdag geen overval te zijn gepleegd in het Mama Ndyuka-gebied. Beweringen dat Brazilianen weer hebben toegeslagen nabij Gaanda en zeker vijftig personen hebben gegijzeld berusten niet op waarheid. Dat stelt politie korpschef Roberto Prade vandaag, vrijdag 29 november 2019, in de Ware Tijd. 

Gisteren gingen diverse audioberichten rond via social media waarin alarm wordt geslagen over een vermeende gewapende beroving die woensdagavond zou zijn gepleegd.

Prade zegt de voice notes ook te hebben beluisterd, maar dat geen enkele dienst heeft bevestigd dat er daadwerkelijk een nieuwe beroving heeft plaatsgevonden. Naderhand verklaarden ook bewoners van het gebied, dat er zich geen nieuwe incidenten hebben voorgedaan.

Wel zijn er schoten in de omgeving van Gaanda gehoord, maar het zou naar verluidt gaan om schoten die door jagers zijn gelost.

Prade zegt verder, dat militairen en politieagenten in het gebied opereren om de daders van de gewelddadige berovingen van de afgelopen periode in het gebied op te sporen en aan te houden.

Bij twee afzonderlijke roofovervallen zijn zeker vier personen doodgeschoten door een Braziliaanse roversbende. Onder de doden was een militair, lid van de Counter Terrorism Unit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten