zondag 5 april 2020

Vijf scalians actief bij Ananistrand in het district Brokopondo - Autoriteiten treden niet op

Districtscommissaris Finisie: 'Ik kan niet exact zeggen, omdat ik er geen verstand van heb'  🤔😒🤣

Al in februari berichtte De West over aanwezigheid van scalians bij Ananistrand...


Bij het Ananistrand in het district Brokopondo zijn scalians al geruime tijd bezig werkzaamheden te verrichten. Districtscommissaris Frederik Finisie van Brokopondo zegt vandaag, zondag 5 april 2020, in een reactie op Starnieuws, dat het gedoog-beleid is geweest van zijn voorgangers. 'Ik kan niet exact zeggen, omdat ik er geen verstand van heb.'

Hij weet niet of er goud of zand gemijnd wordt in het gebied rond het recreatieoord. Hij beweert, dat de pontons die zand ontginnen ook goud mijnen. Volgens hem zullen er binnen twee weken maatregelen getroffen worden. Finisie geeft aan dat het in de bedoeling ligt verder onderzoek te laten doen. Volgens hem wordt er momenteel meer aandacht gegeven aan de aanpak van Covid-19.


'Neemt niet weg dat we de activiteiten op het water niet in de gaten houden hoor. Bovendien hebben we momenteel geen boot en buitenboordmotor om te varen',  zegt de districtscommissaris. Volgens hem zijn er ongeveer 3 kilometer verder ook pontons gesignaleerd.

Assembleelid Diana Pokie (ABOP) zegt, dat ze ook informatie heeft gekregen dat er scalians actief zijn. Zij zegt dat vijf van de goudpontons operationeel zijn. 'We zijn allemaal machteloos in het binnenland. De personen die de dorpen moeten beschermen, zijn zelf de boosdoener. De regering zou ordenen maar geeft juist concessies uit. De regering heeft geen duurzaam ontwikkelingsplan voor de sector. Geen training voor de jongens die daar werkzaam zijn', stelt Pokie. Ze merkt verder op, dat er niets terecht is gekomen van de School of Mining.

Al in februari berichtte De West over de aanwezigheid van scalians bij het Ananistrand: 

http://dagbladdewest.com/2020/02/23/skalians-vernietigen-nu-ook-anani-strand/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten