maandag 13 mei 2013

Zorgen politie over dodelijke schietpartijen op goudvelden binnenland

Politie binnenland moet versterkt worden

Goede samenwerking met Commissie Ordening Goudsector

13-05-2013


Paramaribo - De politie maakt zich, evenals volgens De West van zaterdag 11 mei 2013 de samenleving, zorgen over de schietincidenten met dodelijke afloop op de goudvelden in het binnenland. De laatste tijd komt het, aldus de krant, vaker voor dat gouddelvers om de één of andere reden elkaar te lijf gaan, met een noodlottige afloop. In zulke gevallen gaat het niet alleen om personen van Surinaamse afkomst, maar ook Brazilianen maken zich hieraan schuldig.

‘Gelukkig praten we niet over anarchie’, zegt voorlichter Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname (KPS) in de krant. Hij merkt op dat de politie wanorde probeert te voorkomen. ‘We maken daarom gebruik van elke gelegenheid om illegale vuurwapens in beslag te nemen.’

Naarden laat verder weten dat de politie regelmatig patrouilles houdt om een chaotische situatie op de goudvelden te voorkomen. De politie-inspecteur onthult, dat hij op 1 mei jongstleden een werkbezoek heeft gebracht aan de gelederen van het KPS in het Boven- Surinamegebied. Naar zijn zeggen helpt ook het A-Team (Arrestatie-Team) in dit gebied de veiligheid te waarborgen.

‘Het Nationaal Leger helpt waar nodig ook mee'. Ook de Commissie Ordening Goudsector tracht ordening te brengen in deze sector.

Naarden vindt dat de politie tot nog toe een goede samenwerking heeft met de Commissie Ordening Goudsector, die door de huidige regering op 10 december 2010 in het leven is geroepen om de grote groep kleinschalige goudzoekers te ordenen.

Naar zeggen van de politie-inspecteur staat de politie altijd garant wanneer de commissie haar hulp nodig heeft. De politie zal maatregelen moeten treffen om 'dit fenomeen', zo schrijft De West, uit de wereld te helpen. Naarden denkt dat de vertegenwoordiging van de politie in het binnenland versterkt moet worden. Ook moeten er meer politieposten worden opgezet. ‘We werken ernaar toe. Vandaar dat wij mensen in dienst nemen. In het achterland hebben we al projecten om politiebureaus op te zetten, maar we zijn er nog mee bezig.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten