maandag 11 november 2013

Drie Guyanese tienermeisjes als sexslavinnen gebruikt in goudwinnersdorp Cabanafo, Lawaregio

Kinderprostitutie een feit op Surinaamse goudvelden

10-11-2013


Paramaribo - Het Korps Politie Suriname heeft drie Guyanese tienermeisjes gered die als sexslavinnen werden misbruikt in een bordeel in het goudwinersdorp Cabanafo in de Lawaregio. Dat is zondag 10 november 2013 door de politie bekendgemaakt.

Tijdens een inval in het bordeel werden een Guyanese vrouw, haar man en een bodyguard gearresteerd. De meisjes hebben verklaard dat ze naar Suriname waren gebracht onder het voorwendsel dat ze in een winkel zouden gaan werken. Maar, ze werden gedwongen om zich te prostitueren in een bordeel in het goudwinningsgebied niet ver van de grens met Frans Guyana.

‘De meisjes zijn tot prostitutie gedwongen. Als ze hadden geweigerd dan zouden ze worden mishandeld en al hun geld van klanten zou door de bordeelhouder worden inbeslaggenomen’, aldus politiewoordvoerder Humphrey Naarden. De slachtoffertjes zijn waarschijnlijk illegaal de grens Suriname-Guyana overgekomen.

De autoriteiten zoeken overigens nog twee andere Guyanese meisjes die tijdens de inval niet aanwezig waren. Volgens Naarden is een van de meisjes vijftien jaar. Haar ouders hadden haar bij de politie in Guyana als vermist opgegeven. Ze verkregen echter informatie dat hun dochtertje zou zijn gezien te Cabanafo. Vervolgens werd het bureau van de Procureur-Generaal in Suriname geïnformeerd, waarop een onderzoek werd ingesteld.

De verdachten worden gedagvaard voor mensenhandel, mensensmokkel en het lid zijn van een criminele organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten