maandag 30 juni 2014

Agent schiet in goudzoekerskamp in Lawagebied garimpeiro in de rug

Goudzoeker wilde andere agent met dolkmes steken

30-06-2014


Paramaribo - Een agent heeft zich afgelopen zaterdagavond genoodzaakt gezien te vuren op een Braziliaan in een goudzoekersnederzetting in het Lawagebied te Sipaliwini. De Braziliaanse man wilde een vrouw met een fles te lijf gaan in een logement. Drie gealarmeerde agenten kwamen in actie waarvan een trachtte de fles af te pakken van de Braziliaan, aldus bericht het Korps Politie Suriname vandaag, maandag 30 juni 2014.

Hierop ging een groep Braziliaanse mannen zich met de zaak bemoeien waarbij zij de agenten te lijf gingen. Een van de mannen zou op een gegeven moment een dolkmes te voorschijn hebben gehaald waarmee hij een agent wilde neersteken. Een collega agent zag dat en schoot met zijn dienstwapen op de gewapende Braziliaan, die in zijn rug werd geraakt.

Nadat het schot gevallen was maakten de aanvallers zich met de gewonde uit de voeten. Zij vluchtten naar een boot en staken daarmee de rivier over naar Maripasoela, op Frans-Guyanees grondgebied.


Twee gewonde agenten werden ook overgebracht naar Maripasoela om medisch behandeld te worden in een polikliniek aldaar. De gewonde Braziliaan was ook daar opgenomen. De dienstdoende arts zei tegen de agenten, dat de schotwond van de Braziliaan van dien aard was, dat hij voor nadere behandeling naar Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana, moest worden overgebracht.

De politieambtenaren zijn niet zwaar gewond geraakt. De mannen die de politie te lijf zijn gegaan worden verdacht van onder andere openlijke geweldpleging, mishandeling en wederspannigheid. De gewonde messentrekker wordt daarnaast ook verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.

Noot:
Het is niet de eerste keer dat een agent in Suriname iemand in de rug schiet. Maar, na een dergelijke gebeurtenis zijn er nooit kritische geluiden te horen. Naar mijn weten is iemand in de rug neerschieten taboe binnen de politiewereld, maar in Suriname lijkt er een 'wild west' te heersen en is kennelijk alles binnen het Korps Politie Suriname toegestaan. Ik wacht nog steeds op dat ene kritische geluid.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten