maandag 30 juni 2014

Garimpeiro doodgestoken te Pompoe Kamboe, Boven Saramacca

Feestje na winst Brazilië op Uruguay WK Voetbal leidt tot fatale steekpartij


30-06-2014


Paramaribo - De Braziliaanse goudzoeker, garimpeiro, Raimundo Olivar Silva is zaterdagavond 28 juni 2014 doodgestoken door zijn 27-jarige collega en landgenoot Jose Louis T da S.

Na de wedstrijd Brazilië en Uruguay, op het WK Voetbal, vierden de Brazilianen feest te Pompoe Kamboe in het Boven Saramacca gebied. Ene Carlos S. stond met een vrouw te praten toen Jose Louis haar onzedelijk betaste. Dit bericht de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname.

Er ontstond toen een woordenwisseling en een schermutseling tussen Carlos en Jose Louis. Op een gegeven moment moet Jose Louis een mes tevoorschijn hebben gehaald en Carlos in zijn buikstreek hebben gestoken. Raimundo schoot Carlos te hulp. Hij werd door Jose Louis in het bovenlichaam gestoken. Raimundo raakte daarbij zodanig gewond dat hij ter plaatse komen overleed.

De messentrekker kon door omstanders aangehouden worden en naderhand overgedragen worden aan de politie. De gewonde Carlos S. is ondertussen ter verpleging in een ziekenhuis in Paramaribo opgenomen.

De verdachte Jose Louis en het lichaam van Raimundo Olivar Silva zijn ook naar Paramaribo overgebracht. De verdachte is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het lijk is ten behoeve van justitie in beslag genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten