woensdag 14 januari 2015

Politie valt illegaal goudzoekerskamp in concessiegebied Sarafina NV binnen

Vijf personen gearresteerd, waaronder twee vrouwen

Twee kampen ontruimd


De politie van Brokopondo heeft in samenwerking met het Recherche Bijstandsteam (RBT) van het Korps Politie Suriname afgelopen maandag een ontruimingsactie uitgevoerd in het concessiegebied van goudwinningsbedrijf Sarafina NV. Er was aangifte gedaan van overtreding van de Mijnbouwwet. Dit bericht het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 14 januari 2015.

Volgens de politie van Brokopondo hadden illegalen zich ter plekke genesteld. Vijf personen werden aangehouden, waaronder twee vrouwen. Ze zijn allen ter zake overtreding van de Mijnbouwwet in verzekering gesteld. Twee uit de groep bleken illegaal in het land te verblijven.

Om de locatie te bereiken, moest men ruim anderhalf uur over het stuwmeer varen. Via de Granmankreek bereikte de politie de plaats. De politie trof de plaatselijke bevolking, die ook een graantje uit de productie meepikte, niet ter plaatse aan. Vermoedelijk was zij getipt, want volgens de aangever was er een grote mijnbouwoperatie gaande.

De politie heeft twee kampen ontruimd. In één van de goudzoekerskampen vond men een illegaal jachtgeweer. Dit wapen werd door de politie in beslag genomen.

De verdachten verklaarden dat zij in opdracht van een Surinamer aan het werk waren. Hangende het verdere onderzoek blijft het vijftal in verzekering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten